Csizi blogja
szerző Csizi | 2007, március 29 - 14:20

 A meghirdetés napja óta vártuk már a percet, hogy indulhassunk a talira, mert tudtuk, hogy felejthetetlen hétvégénk lesz.

A szokásos péntek esti pesti puntos fanok találkozó, azért nem maradhatott el, bár tudtuk, hogy másnap nehéz lesz felkelni, de ez senkinek nem vette el a kedvét a szokásos programtól.

szerző Csizi | 2007, március 13 - 22:45

 Most olvastam a TotalCar-on, hogy a Palio is átesett egy-két átalakításon. Egy két GP vonás azért felfedezhető benne, így elsőre szerintem nem is lett rossz, kár, hogy nálunk nem lehet majd kapni. Egyszer láttam itthon csapott hátú Paliot, de az sem magyar rendszámos volt. Kiváncsi leszek az FL-es Fiatal Beára, de gondolom abból ismét csak sedán lesz.

Teljes cikk a TotalCar-on olvasható.

szerző Csizi | 2007, március 5 - 19:28

 Az elmúlt hétvége dúskált az eseményekben, 2 Puntotali nem volt elég, egy óriási vezetési élménnyel is gazdagabb lettem.

A szokásos pénteki tali után, egy szombatit is tartottunk, mert Quash és Quashné alias Hofi felhívtak, hogy jönnek szombaton Pestre, és lenne-e kedvünk összefutni velük. Naná, hogy igen, és ezzel nem voltam egyedül, így páran szombat este is találkoztunk a Pólusnál. Nekem már ez is elég volt, mert szokás szerint nagyon jól éreztük magunkat, de ezután jött a lábremegtető élménysorozat :)

szerző Csizi | 2007, január 27 - 10:30

Sziasztok!

Mivel most már elég sokan végzünk korán pénteken, elkezdtük a talit 2-kor :) Sissy-vel és David Joy-al elmentünk ebédelni (Grande tesztvezetés is volt, köszi Dávid), majd vásárolni a TESCOBA. Láttunk sok érdekes dolgot, leárazott bontott kekszet, barna ragasztóval körbetekert akciós betétet stb... :)

Vásárlás után, 17:20-körül kimentünk a Pólus háta mögé, a szokott helyre, és legnagyobb meglepetésünkre Ghosték már ott voltak. Kiderült, hogy ők is korán járok :)

szerző Csizi | 2006, október 23 - 19:30

Sziasztok!

Mint többen tudjátok, meg kellett válnom a Puntomtól, de természetesen a klubhoz hűséges maradtam/maradok továbbra is. Remélem egy találkozón majd ismét viszont látom, ugyanis az új tulajdonosa Morgen Frico már regisztrált vele az oldalon.

A hatalmas űrt, amit autóm eladása okozott, valahogy orvosolnom kellett, így most valóra váltottam egy kis régi álmomat és vettem egy Aprilia SR Ditech robogót. Remélem ezt is úgy meg fogom szeretni, mint ahogy a Puntot.

szerző Csizi | 2006, augusztus 29 - 18:52

Sajnos nem tudtunk teljes egészében részt venni a talin, mert esküvőn voltunk, de azért szombat estére sikerült leérnünk Kemencére. Amikor megláttam, hogy milyen szerény létszámra csökkent le a társaság, nagyon sajnáltam a szervezőket, hogy ennyire értékelik a munkájukat. Sajnos ez ahhoz fog vezetni, hogy tényleg nem lesz több találkozó, amit igen csak bánnék, mert ez a nyárzáró buli is nagyon jól sikerült.

szerző Csizi | 2006, június 21 - 12:41

Index fórumon járva régebben láttam pár képet, egy Kia-ról Punto II lámpával, közben tovább nézelődve, egy Golf is akadt, majd Kgb201 felhívta a figyelmem, hogy az MG XPower SVR-ben is fellelhető a Punto remekbe szabott lámpája :)

Kia

szerző Csizi | 2006, május 14 - 10:38

Balatonalmádi Happy Rally

Az idén sem hagyhattuk ki a tavaszi Fiat találkozót, így pár Puntos társammal együtt képviseltettük magunkat. Reggeli találkozás és közös leautózás ismét nagyszerű élmény volt, jó érzés egy Fiat kígyóban autózni.


barh1
qKta, mint fő szervező, lebratyizott még az autópálya rendőrséggel is, de azt mondta, nem történt semmi, így nem fog növekedni a tali költségvetése :)barh2

szerző Csizi | 2006, április 16 - 12:38

Nem rég vettem egy volt Puntos társunktól egy alufelni garnitúrát. Évjárat minden stimmelt az ő és az én autóm között, csak a színe volt más.  Alessio Monza felniről volt szó, nagyon bejönnek a sokküllős felnik, régen is ilyenem volt, csak 14”-ba. Feltettem a gépre a kerekeket és az első utam során szembesültem vele, hogy hátul a kerékjárati ív pereme beleér rugózás közben a gumiba. Elég széles a felni 7x15 sejtésem szerint ET30-as lehet és ezért ki is állt rendesen. Próbáltam gumi bakokat a rugók közé tenni, így jobb lett, de még így is egy személlyel többször beleért a sárvédő a gumiba. Rugót nem akartam cserélni, úgyhogy elkezdtem utána járni, hogy mit lehet kezdeni vele. Tanácsolták, hogy vegyek bele felfújható rugófeszítőt, ami nem engedi, hogy teljesen összezárjon, így nem érhet bele a gumiba belengéskor. Felmerült még a sárvédő felperemeztetése is, de ezt az ötletet gyorsan elvetettem, kókány megoldásnak tartom és a festék is lepattogott, volna a sárvédő ívről. A megoldás végül az lett, hogy elcseréltem egy gyári 15” Sporting felnire, mert az csak 6x15-ös. A Sportingon a sárvédő a keményebb rugó miatt nem ért bele a gumiba. Ha 15” felni vásárlására adjátok a fejeteket, és gyári rugók vannak még a gépben, akkor 6x15, vagy max 6,5x15-ös felnit vegyetek.

szerző Csizi | 2006, április 16 - 11:41

BalcsipartiPUNTOura-ra készülvén pénteken szabit vettem ki, és reggel nekiindultam, hogy átnézessem az autót, bejelentettem polírozásra és belső takarításra.
Összefutottam reggel Pepivel és együtt vágtunk neki az útnak, mert neki is arra volt dolga, és amíg az autóm készül, addig mentem volna vele a dolgokat intézni. Ismeretlen utakon haladva megbeszéltük, hogy figyel rám, hogy el ne maradjak. Egy lámpához közeledvén, ami sárgára váltott megtörtént a baj. Én úgy gondoltam simán átférünk rajta, mert elég közel voltunk már, úgyhogy vissza kettő, padló, amikor észrevettem, hogy Pepi megáll, mert nem akarta, hogy lemaradjak. Sajnos nem tudtam már megállni mögötte, ő is csak annyit tudott tenni, hogy lelépett a fékről. Kikerülni sem tudtam, mert szembe még jöttek át az autók a lámpán, jobbra padka, villanyoszlop. Az ütésből nem éreztem semmit, Pepinél kinyílt a hamus, a műszerfalról lepotyogott minden és kinyílt a tetőablaka is. Először nem is gondoltam bele, hogy nagy lehet a baj, csak akkor, amikor szisszent a hűtő és gőz csapott fel a motortérből. Leállítottam a kocsit, kiszálltunk megnézni a kárt. Először Pepi autójának hátulját néztem, nem látszott rajta semmi, de amikor ő ránézett az enyémre, láttam a döbbenetet az arcán. Bennem is megállt az ütő, géptető felgyűrődve, lökös behajtotta a hűtőket, lámpa fülek törtek, a többit kívülről nem láttuk.

Tartalom átvétel