Megbízható autó a Punto?
szerző BluElefantino | 2013, február 13 - 21:22 |
Igen
90% (276 szavazat)
Nem
6% (18 szavazat)
.....csak a japán autó a megbízható
3% (8 szavazat)
.....csak a német autó a megbízható
2% (5 szavazat)
Összes szavazat: 307
blogger aaron111 | 2013, július 14 - 22:42 | (80543)

Mivel használtan vettük, a pontos előéletét nem tudjuk a kocsinak.
Mindenesetre egy biztos, eddig elég sokba került. Megvásárlás után 1 évvel nagyjából 500 euró lett ráköltve és még lenne mit rajta javítani. Elektromos hibák, szervo leállás, olajfolyás, rángatás, stb. Nem értek hozzá, szóval mindent nem tudok felsorolni. Ez egy 2001 1.9D típus és megmondom őszintén, kicsit bajos. Én azt mondanám, hogy annyit tud, mint amennyibe kerül. Ha rendesen karbantartják, szerintem egy átlagos autó. Olajcsere, filtercserék és egyéb kopó alkatrészeket ha mindig a megfelelő időben ellenőrzi és cseréli/javítja az ember, akkor nem lehet nagy gond.

Az pedig, hogy a német/japán autók valami extra minőséget nyújtanak, szerintem csak egy urban legend. A VW konszern népautói jók, de messze elmaradnak attól a minőségtől, mint amekkorát mondanak. Az egyetlen cég, amelyiket fenntartásokkal kezelek az európai autópiacon, az az Alfa Romeo. Soha nem vennék Alfát.

A Punto viszont szerethető autó és ezáltal a Fiat, mint gyártó is a szivem csücske lett. Ha lenne 4500 euróm, valószínű, hogy egy Grande-ra esnek most a választásom.

blogger bepörgésgátló | 2013, február 15 - 23:56 | (77764)

Mi az, hogy "megbízható"?

Azt tudom, hogy az életben a legfontosabb dolog, de hogy értelmezzem egy fémkupacra? :-)

Főleg úgy, hogy többségünk használtan vette.

Ha az lenne a kérdés, hogy elindulnék-e vele (PI vagy PII) a holdra, egyértelműen nem a válaszom, mert ezeknél a volt autóim közül, a 127-est, vagy az 1,9TD Tipo-t, nem tévedés!, is megbízhatóbbnak tarom...

Nincs ECU, nincs hetente cserélhető trafó, állandó légtelenítési problémák...és ami tegnapi eset, a légtelenítő csavar feje leszakadt, valamikor menet közben, csak itthon a fagyálló szag miatt kezdtem nyomozni... Még jó, hogy nem Győr - Miskolc között történt, a pályán!

Szumma; jó kis fémépítő, meg lehet csinálni, de soha nem tudni mikor lep meg valamivel, tehát se nem rosszabb, se nem jobb mint a német, vagy japán, szerintem...

Nem akarok vitatakozni, tehát erre ne reflektáljatok, ez az én véleményem. 

Egyébként, hol látható a szavazás pillanatnyi állapota?

blogger Tsunami | 2013, február 15 - 19:22 | (77758)

Számomra nincs jó válasz mert egyszer úton hagyott, igaz helyben javítható lett volna ha a tök sötétben láttam volna a hiba forrását.

Ezenkívül 1 autóm, motorom sem hagyott még úton, természetesen ettől még jó kocsi csak cserbenhagyott :) Pedig mindig törődök vele :)