Klímatisztítás, pollenszűrő csere
szerző Csizi | 2006, január 16 - 19:35 |


Ha kellemetlen szag terjeng az autóban ill., nem fúj elegendő levegőt a szellőzőkön át a rendszer, akkor klímatisztítás ill. pollenszűrő csere javasolt.

Pollenszűrő csere:

Kétféle kapható. Az egyik a PII/a típusba a másik a PII/b típusba. Az A egy nagyobb egyedi formájú pollenszűrő a B egy téglalap, de szalonokban kapható kerettel ez is betehető az A változatba.

Pollenszűrő kivétele és klímatisztítás CRC klímatisztító Spay-vel.

A kesztyűtartó alatt található kárpitot hajtsuk le. A pollenszűrőt a középkonzol és a jobb lábtér találkozásánál fogjuk megtalálni fent a kesztyűtartó alatt. Csavarhúzóval csavarjuk le a két csavart és ki is lehet húzni a betétet (Kézikönyvben is szerepel). Ne ijedjünk meg, ha nem jön ki, én pl. csavarhúzóval, feszegettem ki a helyéről, mert már bele volt épülve a szűrőházba. Miután ez megvan, nyissuk ki az összes szellőzőnyílást, majd CRC klímatisztító spray-vel fújjunk be a pollenszűrő ház irányából a csövet jobb oldalra vezetve. Szakaszosan nyomjuk a spray tartalmát a kívánt helyre, mert különben felhabosodik és szétfolyik mindenhová. Fújjunk be a belső szellőző rostélyokon is. (Szakszerviz szerint a motortér esőelvezető csatornájánál lévő levegő beszívó rácsnál is be lehet fújni) Miután ez megvan, gyönyörködjünk munkánk eredményében és hallgassuk 15 percig, ahogy a hab sistereg. Pollenszűrő visszaszerel. 15 perc után nyitott motorháztetővel és továbbra is nyitott szellőzőkkel még véletlenül sem belső keringetésen járó motornál fűtsük a kocsit max-on 20 percig.