AHR – Agria Happy Rally
szerző M.Krisz | 2007, április 18 - 17:32 |

 Avagy a Fiatosok Gumball-ja

A www.fiatbravo.hu oldal működtetői idén is megrendezték a már hagyományosnak mondható Happy Rally-t, amelynek idén tavasszal Eger és környéke adott otthont. Néhányan voltunk / voltak már SZÖHR-ön (Szeged), Köhr-ön (Kecskemét), BAHR-on (Balatonalmádi), MOHR-on (Mogyoród), ezért egyértelmű volt, hogy AHR-t (Agria - Eger középkori neve) sem hagyhatjuk ki. (Bár e sorok írója csak BAHR-on és MOHR-on volt.)

Még csak pletykákat és részinformációkat hallottunk a találkozóról, de egyértelmű volt, hogy ezt sem hagyjuk ki. A jelentkezés megkezdésének napján az elsők között sikerült jelentkezni, így biztossá vált részvételünk a találkozón, melyet nagy izgalommal vártunk. Én különösen vártam, hiszen ez volt az első nagyobb találkozó, ahova az új szerzeményemmel, a Fiat Bravommal mehettem. Szerencsére nem mentem egyedül, az ex-puntos, de maximálisan olasz szívű Csizi (ki ne ismerné?) és párja, a piros Punto II.b (Pötyike) tulajdonos Sissy (szintén: ki ne ismerné?) :) kisértek el.

A találkozót megelőző nap délutánja az autó szépítgetésével telt, majd este kinéztem a Pólus Centerhez a szokásos (minden) péntek esti Punto találkozóra. Ez a találkozó is remek volt, hiszen összesen 18 Punto és gazdája tette tiszteletét a szokásos, minden pénteken megtartott baráti összejövetelen. Jó volt ennyi olasz gép és gazdáik között lenni, emelt adrenalin szinttel és még nagyobb várakozással tértem aludni.

Szerencsére hamar reggel lett, jött Sissy és Csizi, bepakoltunk a Bravoba, és elindultunk az indulási pontként megjelölt kagylós benzinkúthoz az M3-as autópálya bevezető szakaszához. Út közben éreztük igazán a tavasz valódi hatását: csapatostul vonultak a Bogarasok Dunakeszi felé, illetve a Hondások és Alfások Kiskunlacháza irányába szintén találkozóra.

A Hungária kőrúton csatlakoztunk egy Fiat Bravohoz és egy a hátulján FORZA ITALIA feliratot viselő zöld Fiat Puntohoz - így hármasban karavánozva érkeztünk meg a találkozási pontra, ahol természetesen már sorokban parkoltak a szebbnél szebb olasz autók: Bravok és Bravak, Mareak, Puntok, Stilok, egy-egy Doblo, Strada, Croma, Uno, s ki tudja még milyen típusok.

Regisztráció után kicsit körülnéztünk, s persze találkoztunk jó néhány ismerőssel. Nem kezdem el felsorolni őket, mert biztosan kifelejtenék véletlenül valakit, azt pedig nem szeretném. Csak annyit, hogy innen a puntoclubról ismert Erzsóék is ott voltak, Erzsó a családi Stilot, párja Tomi a szép kis Punto II-t terelgette, Quash is megérkezett Kaposvárról a GT-vel, szintén expuntos Kbazsi a sárga Stilo Racinggel, FTC001 a gyönyörű Alfa 147-essel, DerMedve egy Fiat Brava utasaként, de valóban mesélhetnék tovább órákon át a szebbnél szebb Stilokról, Barvokról és gazdáikról.:)

Délelőtt fél 11 körül indultunk el a célállomás, Zsóry-fürdő felé. A konvoj kultúráltan, komolyabb előzgetések nélkül vonult az autópályán, szépen egymás mögött kígyózva, a többi közlekedő méla döbbenetére. Jó volt egyben látni ennyi olasz autót. Szerencsére nem történt út közben semmi különös, ezért rátérhetek a megérkezésre.:)

Délhez közeledve foglalhattuk el a szállást, megebédeltünk, beszélgettünk az ismerősökkel, s ahogy közeledett a tájékozódási verseny rajtja, az ellenőrző pontokon „dolgozóknak" el kellett indulniuk a kijelölt, de mindenki más által titkos ellenőrzési pontokra. Mi is Bravoba vágtuk magunkat, beállítottuk Stecát (Csizi GPS-e), kértük, vigyen el a Szépasszony völgybe. El is vitt Egerszalókra, majd közölte, hogy forduljunk vissza, megtéve feleslegesen plusz 11 kilométert. :) A tájékozódási verseny ötödik ellenőrzési pontjának képviselői a verseny kezdete előtt eltévedtek. :) No, azért nem volt ez olyan vészes, Stecát szidva majd kikapcsolva józan paraszti ésszel inkább a táblákat követtük - így odaértünk a számunkra kijelölt helye. Hamarosan jöttek a versenyzők, kisebb - nagyobb szünetekkel, de egy dolog közös volt bennük: mindenki lelkesen, emelkedett adrenalin szinttel érkezett és mindenki porolva, nagy gázzal indult tovább. Szegény, lemosott, polírozott, waxolt Bravom 20 perc alatt elveszítette minden ragyogását.

Az ellenőrző ponton állva kicsit mulattunk (hála Sissynek, aki megmondta nekem, honnan szerezhetek Notár Mary albumot, s eszeveszetten jól szólt a mélyládából :) Szegény Bravura, ha tudta volna, hogy az általa beépített hifiből ez fog szólni... :-) ), ismerkedtünk a találkozó résztvevőivel, majd a szépen vonuló kispolszkikat nézegettük. Csapatostul vonultak a tuningolt, átépített vagy csak simán szeretett kis vasak. Mint egyik résztvevőtől megtudtuk, a P126 klub is találkozót tartott éppen a Szépasszony völgyben.

Délután öt körül indultunk vissza a kiindulási pontra, ahol már sokan izgatottan várták az eredményeket. Néhányan elmentünk focizni egyet, de nem tartott sokáig, mert 10 percnyi laza futballozás után a többség se levegőt nem kapott (én sem), se futni nem tudott már (bizony én sem). :) Így is a kapukba került 12-13 gól. (Halkan jegyzem meg: mi nyertünk.) :) Foci közben Kbazsitól rengeteget tanultam: kapuba csak a buz.k állnak, a napon csak a buz.k égnek le, csak a buz.k nem isznak sört, stb. Azt hiszem, bizton állíthatom: Bazsi futballpályán végzett tevékenysége felejthetelen, mindenki vidáman emlékszik rá vissza.

Persze nem focizott mindenki. A többség a nap fáradalmait pihente ki a szobában hűsölve, esetleg az előtérben elhelyezett étkezőben / étteremben lazítottak egy jó társaság és egy pohár hűvös üdítő vagy sör kíséretében. A jól sikerült vacsora (nagyon finom és rengeteg kaja) után lezajlott az eredményhirdetés, ahol több oklevél került kiosztásra bizonyos szubjektív és objektív szempontok alapján. Egy biztos: akik kaptak oklevelet, megérdemelték azt.

Este volt egy „kis" buli, néhányan hajnali (reggeli?) fél hatkor mentek el aludni pár órát, viszont ugyanazok délelőtt 10-kor már frissen, fiatalosan szoláriumoztak, szaunáztak vagy éppen átmentek fürdeni a szomszédos strandra. Mi is mentünk strandra, de csupán egy fagyit enni, ugyanis néhányan hozták a hírt: finom a fagyi a strandon. Valóban az volt. A délelőtt további sétálással, beszélgetéssel, fényképezkedéssel telt, s ez volt a program délutánra is.

Természetesen kettő órakor megnéztük a Forma 1-et, ahol a többség örömére az olasz istálló autója nyert. Csak az egyik főszervező (qKta) barátnője jelentette ki, hogy Ő az egyik mercis pilótának szurkol. Néhányan döbbenten, kikerekedett szemmel néztünk rá, de láttuk a szemében a csibészséget. Mindannyian megnyugodtunk: csak viccelt. :)

A megnyert futam után jó kedvűen vonultunk át Mezőkövesdre egy étterembe ebédelni - délután ötkor. :) Ekkor már kevesebb főből állt a társaság, körülbelül 10 főre fogyatkoztunk, de a hangulat itt sem hagyott alább. A hűvös helyiség, az elfogyasztott ételek mennyisége és íze tovább emelte a nap fényét. Mindenki vidáman, szívesen emlékezett vissza a pár órával ezelőtti eseményekre.

A pesti delegáció hat óra után érte el a hazafelé vezető M3-as autópályát, ahol a sietősebbek nagyobb tempóval, a kevésbé sietősek barátságos 100-120-as tempóval közelítették meg Budapestet. A kagylós kutat ugyan úgy mint előző nap reggelén, most is konvojban értük el, most is egy három tagú sor részeseként - de a másik irányból és rengeteg örök élménnyel gazdagabban.

Láthatjátok, próbálom szóban - írásban megosztani veletek a történteket, de nem megy könnyen. Mindannyian egy hatalmas élménnyel lettünk gazdagabbak ezen a tökéletesen szervezett és hibátlanul lebonyolított találkozón. Megint csak egy dolog maradt hátra: KÖSZÖNJÜK A SZERVEZŐKNEK!!!

Vasárnap tudtuk meg hazaindulás előtt, hogy ugyanez a szervező csapat ősszel is szervez találkozót. Egy biztos: én akkor is ott leszek!!!:)

Ui: Tartozom még egy köszönettel: a találkozóra a résztvevőknek készíteniük kellett saját maguknak névjegykártya kitűzőt, s a legjobban sikerültet a szervezők oklevéllel díjazták. Hármunkét a mi Bencénk (bbb) készítette el, s bizony többen is megcsodálták a találkozón kitűzőinket. Sajnos csak az első helyezetett díjazták, azt a díjat pedig Ftc001 nyerte meg, aki FBI design alapján készített kitűzőt. Ettől függetlenül, nekünk Bence műve tetszett a legjobban. :) KÖSZÖNJÜK BENCE (bbb)!!!

Gyülekező

Meki reklám ;)

Az ötödik ellenőrzési pont.

126 Polski találkozó.

A nagy csapat: A focisták :)

blogger Vithy | 2007, május 6 - 22:01 | (19688)

Ha a fejér megyei fórmot meglátogatjátok Dávid tett fel pár linket ahol meg lehet nézni a helyet illetve a focipályát. Ez most kimondottan nem az autózásról szól hanem az ökörködés és dumcsizás ismerkedésről. Ahogy a a közvélemény kutatásból kiderült. Gyertek sokan ;-) Jaaa és nem lessz kocsigyújtogatás :-(
Cshááá Cshumi Cshááá
Ja meg béke :-)

Előzmény: 19687
[ OK! ]
blogger BluElefantino | 2007, május 6 - 21:51 | (19687)

Naná hogy megyek!
Ha lenne foci, az szuper lenne!

Logo_trasp.gif
[color=blue][size=13][font=Comic Sans MS]Blu - Punto Spirex[/font][/size][/color]

Előzmény: 19683
blogger Vithy | 2007, május 6 - 21:39 | (19686)

Ez az 1 fő dolog ami még nincs meg hogy mikor legyen a gyülekező meg mikorra kezdődik. Hasonló időpontba gondolkodtam én is de délelőtt 10kor én aludni szoktam még :-P de amint meglessz minden értesítünk mindenkit. Ha kell személyesen teszem meg :-)
Cshááá Cshumi Cshááá
Ja meg béke :-)

Előzmény: 19685
[ 28-a ]
blogger M.Krisz | 2007, május 6 - 21:37 | (19685)

Azt gondolom, rám számíthatsz, ha ez a tali nem délután 3-kor fog kezdődni, hanem emberi időben, mondjuk 10-kor. :-)

mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 19684
[ Ha yoo ]
blogger Vithy | 2007, május 6 - 21:34 | (19684)

Háát ha mindenkinek zsííír a 28-a akkor nem probléma, mivel a helyszínen, szalonázzni, focizni sétálni is lehet. A helyszín Fehérvártól kb. 40 km-re lessz, kinek mennyire lessz festő az oda vezető út, de remélem yoo lessz. Nemsokáráa minden közzé lessz tétetve ;-) Remélem akik a múltkor jöttek megint eljönnek :-)
Cshááá Cshumi Cshááá
Ja meg béke :-)

blogger M.Krisz | 2007, május 6 - 21:30 | (19683)

Remélem, eljön majd Blu Tesókám is. Jó lenne Vele is focizni már egy kicsit. :-)

mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 19681
[ Laszti ]
blogger M.Krisz | 2007, május 6 - 21:25 | (19681)

Nekem van lasztim, Csizinek meg van hozzá pumpája. Remélem, Bazsi is jön focizni. Nélküle nem lenne olyan... :-)

mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 19679
blogger Vithy | 2007, május 6 - 21:23 | (19679)

Ilyesmi lessz a kövi Fehérvári talin is illetve tervben van c sak még nincs jelentkező aki hozza a labdát :-D a tali tervezett időpontja május 28
Cshááá Cshumi Cshááá
Ja meg béke :-)

blogger M.Krisz | 2007, május 6 - 21:07 | (19677)

"Csak a b.zik állnak a kapuba vaze, mert oda kell rúgni a góóóóólt!"
:-D :-P

Idézet by Kbazsi. :-P

Aki tudja, nézze meg. Szerintem profin lett összevágva.

mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 19676
[ Video ]
blogger Csizi | 2007, május 6 - 21:04 | (19676)

Egy kis video is bizonyítja, hogy a biz.k....:)
http://www.puntoclub.hu/galler...

csizi_alairas.jpg

blogger kgb201 | 2007, április 21 - 08:14 | (18708)

Nekem is van ilyen törölközőm. :P

Sajna nálunk épp most zárt be az a piac ahol ilyent árult egy vállalkozó, és nem tudom hol fognak ezután árusítani. Welnessközpont lesz a piac helyén. :(

Amúgy elég ritkán lehetett látni Fiatosat, bezzeg a többiből mindig volt.

Előzmény: 18703
blogger feszterg | 2007, április 21 - 05:38 | (18703)

Azonnal csörgess meg légyszi ha látsz ilyen törcsiket!! :))))

feszti

Előzmény: 18690
blogger M.Krisz | 2007, április 20 - 12:06 | (18690)

Szia!

Az enyém az a szép kék törcsi. Nyáron vettem Siófokon, kemény 1.000 forintért. Volt minde autómárkában, még Alfában is. Bánom, hogy nem vettem. :-(
Azt gondoltam, ez jó lesz, illik a Puntom szinéhez. :-D Tényleg illett...

Krisz :-D

mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 18689
blogger feszterg | 2007, április 20 - 11:52 | (18689)

Az a Fiatos törcsi kié?? Akarok olyan törcsit!!!

feszti

blogger M.Krisz | 2007, április 20 - 08:25 | (18677)

Szia!

Ezeket a képeket innen a puntoclubról töltöttem le, a galériában ALÁZÓGYÍK képei között vannak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Gyík párja fényképezte ezeket. :-)
Találsz itt még 1-2 darabot, amely a futbalozásod tényét bizonyítja. Egyébként mi a fura ebben? Csak a b.zik nem fociznak! :-D :-P

Üdv:
Krisztián

mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 18672
blogger M.Krisz | 2007, április 20 - 08:09 | (18675)

Szia Jeremy!

Most olvastam az e-mailedet, amiben visszaküldted ezt a mekis képet javítva. :-) Gondoltam, felteszem ide gyorsan, de látom megelőztél. Nem kicsit, nagyon. :-D

Köszönöm szépen, nagyon jó kép lett!!! Nem lehetett kis munka.

Köszööettel:
Krisz

Ui: Szerintem, ha ezzel vagy valamilyen ilyen képpel hirdetne a meki, sokkal sikeresebb lenne. :-P

Desqe: azt szedte ki Jeremy! :-)
mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 18669
blogger DESQE | 2007, április 20 - 08:08 | (18674)

Hali,tényleg jó a kép,emlékezteth hogy egy mekiben dolgozok!:-)

Apropóa képen volt egy oszlop is!Hová tünt?:-D

Baráti üdv:
desqe_alairas.jpg

[ :-)))) ]
blogger kbazsi | 2007, április 20 - 07:35 | (18672)

QURVA jó kép!

a hozzászólást meg kinyomtattam és kitettem az asztalra! :-)
hehh :-)

Egyébként a Tied a kép?
kbazsi@chello.hu -ra elküldöd nekem?

Ritkák ezek a pillanatok :-)

bazsi

Előzmény: 18594
blogger oceanjeremy | 2007, április 20 - 07:04 | (18669)

Meki_rekl__m.jpg

:)

[ Jeremy ]
blogger M.Krisz | 2007, április 19 - 08:34 | (18628)

Szia!

Persze, küldöm! :-)

mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 18627
[ kép ]
blogger oceanjeremy | 2007, április 19 - 08:04 | (18627)

Szia!

Azt a meki reklámos fotót eltudnád nekem küldeni eredeti méretben?

peter.kalmar@jupiter.hu

Köszi,köszi!!

jeremy

blogger M.Krisz | 2007, április 18 - 21:58 | (18595)

Ha a meki ezzel a képpel reklámozna, még sikeresebb lenne. :-D
Kár, hogy ott volt az oszlop. :-(

mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 18591
[ Bazsi ]
blogger M.Krisz | 2007, április 18 - 21:54 | (18594)

Ezúton tájékoztatom kbazsi munkahelyén dolgozó személyeket, hogy fent nevezett uriember bizony részt vett nyilvánosan a már említett sport tevékenységben. Bizonyítékul csatolásra kerül még egy bizonyító erejű fotográfia:

DSC_6488.jpg

Kéretik fenti tények, fotóval bizonyított valóság tartamát tudomásul venni!

:-) :-D :-P

mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 18590
[ Hali! ]
blogger DESQE | 2007, április 18 - 21:50 | (18591)

Tényleg velős beszámoló!Nagyon jó!:-D

A mekis reklám is ott van a szeren!:-D

Baráti üdv:
desqe_alairas.jpg

blogger kbazsi | 2007, április 18 - 21:48 | (18590)

M.krisz!!!!!

Ezt nagyon jó volt olvasni, mintha csak ma lett volna!
:-)
A munkahelyemen nem hittél el, hogy fociztam(na jó, legalább a pályán ott voltam!)

Mert azt tudni kell: A jó munkatárs nem csak ígér, hanem be is tart.... ;-)

bazsi

[ igaz ]
blogger bbb | 2007, április 18 - 21:00 | (18579)

sissy!

ebben teljesen igazad van. a tied sikerült a legjobban :)

alairas.jpg

Előzmény: 18575
[ Húha! ]
blogger Sissy | 2007, április 18 - 20:51 | (18575)

Bence! El sem hinnéd, hogy kampányoltam! Legyen elég annyi, hogy az erről készült képet az Emberem "nem publikusnak" nyilvánította, vagyis nem kerülhetett fel a galériába... De reklám nélkül is az enyém volt a legjobb!!!

Előzmény: 18571
blogger bbb | 2007, április 18 - 19:48 | (18571)

én megköszönöm nektek ezt a beszámolót, tényleg elszabadult a költői vénátok :) (vagyis kriszé, csizinek meg csak a felrakást köszönöm ;))
a kártyát pedig nagyon szívesen, bár most már kíváncsi vagyok milyen lett a győztesé... lehet csak ti nem kampányoltatok eléggé ;) :P

alairas.jpg

blogger M.Krisz | 2007, április 18 - 18:02 | (18565)

Szia!

Köszi, igyekeztem, de annyira jó találkozó volt, hogy nem lehetett szavakba önteni.

Egyébként egy dolog még ide tartozik: EZT A BESZÁMOLÓT CSIZI VARÁZSOLTA FEL IDE. Köszi Mester Neked is!!! :-)

Csak a b.zik nem köszönnék meg Neked! :-D :-P

Üdv:
Krisz
mkrisz_alairas_0.jpg
FORZA ITALIA! BRAVO ITALIA! :-)

Előzmény: 18564
[ AHR ]
blogger Csizi | 2007, április 18 - 17:51 | (18564)

M.krisz :)

Nagyon jó kis beszámoló, sokszor mosolyogtam miközben olvastam, de igazából ez annak a legnagyobb élmény, aki ott is volt.

Ez a tali, csak a buz.knak nem tetszett :)

csizi_alairas.jpg